Фото: Офіс президента

"Призвав до лав ЗСУ три тисячі американських військових": росіяни вигадали новий фейк про Зеленського

Російська пропаганда активно розганяє фейкову інформацію про те, що президент Володимир Зеленський ухвалив рішення призвати на військову службу три тисячі резервістів американської армії через великі втрати Збройних сил України.

Про це повідомив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

"Новина, яку пропагандисти позиціонують як абсолютно серйозну, є вигадкою сатиричного видання The Babylon Bee. На цьому сайті публікують фейкові новини, що є реакцією на події у світі", — йдеться у повідомленні.

У Центрі зауважили, що вигадка про Зеленського повʼязана з указом президента США Байдена, що дозволяє військовим залучати до трьох тисяч військовослужбовців резерву для посилення своїх сил у Європі.

Нагадаємо, раніше ворог брехав про те, що у Парижі продадуть ікони з Києво-Печерської лаври. Так, користувачі соцмереж і російські ЗМІ публікували інформацію, що це станеться на аукціоні Osenat 1 жовтня.

Крім того, росіяни також поширювали фейки про нібито підвищений рівень радіації на Заході України. Пропагандисти брехали про те, що польські прикордонники через це навіть "ходять у білих костюмах і масках".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 28.07.2023 21:34