Фото: росЗМІ

Про що брехав Лавров на Радбезі ООН: аналіз ISW

Російська федерація в особі очільника Міністерства закордонних справ Сергія Лаврова виступила 22 січня перед західними лідерами на засіданні Ради безпеки ООН з гучними заявами про Україну. 

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW). 

Очільник російського відомства на засіданні Радбезу ООН звинуватив Захід у відсутності переговорів, стверджуючи, що Росія завжди була "готова до переговорів".

Разом з тим, політик уточнив, що Росія зацікавлена лише в тих переговорах, які призведуть до усунення від влади нинішнього українського уряду, тим самим підтвердивши, що країна-агресор все ще офіційно прагне зміни режиму в Україні.

Також Лавров продовжував заперечувати незалежність і суверенітет України, неправдиво стверджуючи, що український народ не зацікавлений у війні проти Росії, і що Захід підштовхує Україну до продовження цієї війни.

Також представник РФ порадив Заходу зрозуміти, що "формула миру" президента України Володимира Зеленського це "шлях в нікуди", стверджуючи, що "чим швидше (Захід ред.) це зрозуміє, тим краще буде і для України, і для Заходу".

Разом з тим, Лавров заявив, що якщо Україна припинить воювати, “сотні тисяч українських життів будуть врятовані”.

Аналітики зауважують, що раніше очільник російського МЗС вже робив подібні заяви, припускаючи, що Росія зможе окупувати більше територій, оскільки війна триває, і що такий хід війни буде все більше послаблювати переговорну позицію України.

Зауважимо, що засідання Радбезу ООН було скликане самою країною-агресоркою з метою обговорення ситуації в Україні. 

Напередодні зустрічі представники кількох десятків країн-членів ООН з послом України при ООН Сергієм Кислицею вийшли до журналістів з окремою заявою, в якій засудили саме скликання Росією цієї зустрічі.

"Ми підкреслюємо лицемірство Російської Федерації, яка скликає чергове засідання Ради безпеки ООН для критики законного постачання зброї в Україну, яке здійснюються на підтримку невід’ємного права України на самооборону, як це відображено в статті 51 Статуту ООН", заявив представник України при ООН.

Нагадаємо, Російську Федерацію не позбавлять усіх повноважень в Організації Об'єднаних Націй у найближчій перспективі. Постійні члени Ради Безпеки ООН не готові навіть до політичної дискусії на цю тему. Відповідну заяву зробив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 23.01.2024 09:27