Фото: Апарат РНБО

"Процес розпаду не зупинити": Данілов спрогнозував майбутнє Росії

Президент Росії Володимир Путін почав процес фрагментації своєї країни 24 лютого 2022 року, коли здійснив повномасштабне вторгнення в Україну. Після бунту ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина ситуація в середині Росії продовжує накручуватись, і цей процес не зупиняється. 

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю ТСН.

"Нагрів іде всередині Росії. Вони зараз як можуть все це блокують... Я можу сказати, це хвора країна, в якої вже не лишилося нічого, щоб мало відношення до людяності... Там чекають часи, коли почнуться всі ці процеси. Єдина проблема, що Захід до цього не готовий... Ми попереджали ще після 24 лютого, що Захід має бути готовим до фрагментації Росії... Фрагментацію Росії розпочав Путін 24 лютого", — заявив Данілов.

Крім того, секретар РНБО заявив, що процес розпаду Росії розпочнеться дуже скоро, і всі повинні бути до цього готовими.

Раніше Данілов прогнозував, що розпаду Російської Федерації сприятиме саме перемога України. Він наголошував, що це буде складно, але Росія "буде демонтована в тому вигляді, у якому вона є на сьогодні". На його думку, процес фрагментації Росії почнеться з Кавказу. 

Нагадаємо, на думку очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова, Росія перебуває на межі громадянської війни. За його словами, населення РФ підтримує війну в Україні, проте воювати не хоче. Він зауважив, що внутрішня турбулентність в Росії та позбавлення Володимира Путіна влади може бути корисним для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.07.2023 00:16