Данило Гетманцев. Джерело: "Слуга народу"

Пропозиції будуть "радикальними": заява Гетманцева щодо можливого підвищення податків

Найближчим часом у Верховній Раді очікують пропозицій від уряду щодо підвищення податків. Вони, імовірно, будуть досить "радикальними".

Таку заяву зробив голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики українського парламенту, народний депутат від фракції "Слуга народу" Данило Гетманцев, пише "Еспресо".

Політик зауважив, що пропозицій від Кабміну щодо підвищення ПДВ очікують уже найближчим часом. 

"Ми з вами неодноразово чули від міністра фінансів, міністра оборони інформацію про те, що в бюджеті є певне недофінансування військових видатків. Це недофінансування вимірюється сотнями мільярдів гривень. Це дуже великі гроші, які не можна закумулювати точковими рішеннями або, скажімо, за кошт детінізації навіть, бо ресурс від детінізації вже використовується. У нас вже є перевиконання бюджету, але цей ресурс не зіставний з тими потребами, які є. Яким чином покрити ці видатки, ми очікуємо позицію від Кабміну", — поінформував Гетманцев.

Нардеп також наголосив, що ситуація є доволі серйозною.

"І зважаючи на те, що ситуація є достатньо серйозною, очікуємо такі пропозиції найближчим часом. Якими будуть ці пропозиції, я не готовий говорити, але розумію, що вони будуть достатньо радикальними", — підкреслив голова Комітету.

Нагадаємо, 18 червня парламент підтримав законопроект про створення "клубу білого бізнесу". Він передбачає низку переваг для платників податків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.06.2024 19:58