Мілош Бікович. Джерело: росЗМІ

Проросійського актора Біковича не залучатимуть до зйомок у серіалі "Білий лотос" від HBO

Американський телевізійний канал HBO, який входить до корпорації WarnerMedia, не зніматиме в серіалі "Білий лотос" сербсько-російського актора Мілоша Біковича. Раніше на це звернуло увагу Міністерство закордонних справ України, звинувативши його в підтримці російського режиму.

Про це повідомив Times із посиланням на заяву Біковича, яке передав речник HBO.

У заяві актор зазначив, що йде "через зовнішній тиск". Мовляв, проти нього "розгорнули цілеспрямовану кампанію", і це нібито може "створити тривожний прецедент, який затьмарює суть мистецької свободи".

Перед цим Міністерство закордонних справ України відреагувало на новину від HBO про те, що в серіалі "Білий лотос" мав зніматися Мілош Бікович.

"HBO, чи нормально для вас працювати з людиною, яка підтримує геноцид і порушує міжнародне право?" — поставили риторичне запитання в українському відомстві.

"Білий лотос" — американський комедійно-драматичний серіал, створений Майком Вайтом для HBO. Він розповідає про гостей і працівників вигаданої мережі курортів "Білий лотос".

Мілош Бікович, який мав зніматися в серіалі, має російське громадянство. У низці інтерв'ю він заявляв, що "Росія рухається своїм шляхом" і що "не бачить, щоби Росія всюди у світі влаштовувала війни".

Також актор знявся в одному з епізодів серіалу "Паломниця" Оксани Марченко — дружини колишнього депутата Віктора Медведчука, якого в Україні звинувачують у державній зраді.

Нагадаємо, що посольство України в Сербії 19 січня направило офіційний протест Міністерству закордонних справ цієї країни. В ньому воно просить припинити діяльність представництва громадської організації "Другая Украина" Віктора Медведчука.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 03.02.2024 11:11