Протести проти дешевої їжі в Німеччині: Меркель закликає до діалогу

03 ЛЮТОГО 2020 20:49

Зниження цін на їжу стає проблемою федерального масштабу для Німеччини. Проти збільшення доступності продуктів харчування виступають об'єднання фермерів і екологічні організації. Питання виявилося настільки серйозним, що канцлер Ангела Меркель намагається налагодити діалог між ритейлерами і протестуючими, повідомляє Euro News.

За підсумками зустрічі з представниками харчової промисловості глава уряду визнала наявність проблеми. Вона запевнила, що влада не збирається вводити жорсткі обмеження на кшталт мінімальних цін на м'ясо. Канцлер закликає відновити справедливі відносини між усіма гравцями на ринку, щоб рітейлери не втрачали клієнтів, фермери не позбавлялися доходів, а обсяги споживання вітчизняних продуктів росли.

Протести проти зниження цін на продукти харчування в Німеччині активізувалися кілька місяців тому. Учасники акцій блокували вулиці великих міст. У листопаді в центрі Берліна зібралися десятки тисяч незадоволених фермерів - колона тракторів розтягнулася на десять кілометрів.

Одні говорять про втрати через політику влади і торгових мереж, інші закликають подумати про екологію, повідомляється у Twitter.

Критики цього руху говорять про соціальний аспект ціноутворення. Гендиректор однієї з найбільших в Німеччині мереж супермаркетів Rewe Ліонель Сук називає доступні ціни шансом забезпечити здорове харчування для 13 млн німців, що живуть в злиднях або на межі бідності.

Світ, 03.02.2020 20:49