Фото: ДПСУ

Протестують фермери: на одному з пунктів пропуску з Польщею зупинений рух вантажівок

У Польщі на кордоні триває акція протесту польських фермерів. Внаслідок цього у сусідній країні призупинили оформлення вантажівок на в’їзд та виїзд на пункті пропуску "Дорогуськ — Ягодин".

Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України. На вʼїзд в Україну пропускається лише транспорт з гуманітарною допомогою, небезпечними вантажами та тваринами.

"У звʼязку з акцією протесту польських перевізників перед пунктом пропуску "Дорогуськ — Ягодин" польською Стороною призупинено оформлення вантажівок на в’їзд та виїзд", — йдеться в повідомленні.

Пропуск автобусів здійснюється у звичному порядку.

Польські фермери погрожували заблокувати на кілька днів пункт пропуску "Ягодин — Дорогуськ" через значний імпорт зерна.

Нагадаємо, відтепер соняшникову олію заборонено імпортувати з України в Польщу. Відповідне рішення прийняла Єврокомісія.

Раніше Польща та ряд європейських країн вирішили в односторонньому порядку заборонити імпорт агропродукції з України. Це пов'язано з тим, що ввезення зерна суттєво вплинуло на ціни внутрішнього ринку. Це викликало протести серед місцевих фермерів.

Також відомо, що транзит українського зерна на експорт через територію Польщі відновлюється через АТ "Укрзалізниця". Він був припинений 15 квітня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 05.05.2023 11:45