Фото: соцмережі

Єврокомісія заборонила імпорт важливого українського продукту в Польщу

Відтепер соняшникову олію заборонено імпортувати з України в Польщу. Відповідне рішення прийняла Єврокомісія.

Про це повідомляє RMF24.

Транзит цієї продукції дозволятиметься.

Раніше під заборону підпадали пшениця, кукурудза, ріпак і насіння соняшнику. Польський міністр сільського господарства та розвитку села Роберт Телус прокоментував блокаду українського імпорту: він заявив, що повинні бути задоволені польські вимоги.

"Ми не відмовимося від своїх дій у цей момент, які ми зробили, якщо ми не отримаємо відповідних інструментів, які гарантують, що польський фермер буде у безпеці, коли йдеться про питання, пов'язані з торгівлею, припливом товарів з України до Польщі", — сказав він.

Також Телус наголосив, що Польща вимагатиме заборони на імпорт борошна, меду, цукру, м'яких фруктів (заморожених), яєць, м'яса (особливо птиці), молока та молочних продуктів, а також яблучного соку та концентрату.

Раніше Польща та ряд європейських країн вирішили в односторонньому порядку заборонити імпорт агропродукції з України. Це пов'язано з тим, що ввезення зерна суттєво вплинуло на ціни внутрішнього ринку. Це викликало протести серед місцевих фермерів.

Нагадаємо, транзит українського зерна на експорт через територію Польщі відновлюється через АТ "Укрзалізниця". Він був припинений 15 квітня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 26.04.2023 07:55