Фото: Telegram Єрмака / ілюстративне

Протистояння ворожим ударам: в ISW пояснили, чому російські ракети не потрапляють у ціль

Україна впроваджує інноваційні технології протистояння ракетним ударам Російської Федерації. Про це свідчить виведення з ладу українськими Силами протиповітряної оборони понад 20 ворожих ракет за допомогою засобів радіоелектронної боротьби.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики наголосили, що під час останньої масштабної атаки, українські військові вивели з ладу понад 20 ракет за допомогою "активних заходів протидії засобами радіоелектронної боротьби". Водночас Інститут вивчення війни зазначає, що це може бути результатом роботи української РЕБ, яку зазвичай приписують виведенню з ладу російських безпілотників, але не ракетних систем.

Також ISW раніше оцінював, що ракетні обстріли РФ по Україні та українська адаптація з протидії новим російським ударним комплексам, є частиною ширшої тактичної й технологічних перегонів між наступальними й оборонними силами та засобами дальньої авіації та протиповітряної оборони.

"Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що застосований 13 січня російський ударний пакет, був схожий на пакет, який російські війська застосували 8 січня і під час попередніх нещодавніх ударів. Це свідчить про те, що українські війська можуть розпізнати закономірності в повторюваних російських ударних пакетах і відповідно до них впроваджувати інновації та адаптуватися", — пишуть аналітики у своєму звіті.

Як відомо, зранку 13 січня російські окупанти масовано атакували Україну ракетами різних типів. Відомо, що вони випустили крилаті ракети з літаків Ту-95МС, а також аеробалістичні "Кинджали" з винищувачів МіГ-31К та інші модифікації ракет. Повітряні сили ЗСУ зафіксували 40 засобів повітряного нападу. Сили протиповітряної оборони збили 8 ракет.

Нагадаємо, що в багатьох областях України лунали вибухи, працювала протиповітряна оборона. "Прильоти" відбулися у Дніпрі, Полтавській і Сумській областях, а в Чернігові впали уламки ракети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.01.2024 13:05