Фото: вікіпедія

Проведення "Маршу рівності" у київському метро: влада зробила гучну заяву

У Києві 16 червня 2024 року планують провести "Марш рівності". Він мав відбутися у столичному метро. Проте з міркувань безпеки організаторів просять обрати іншу локацію.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"Столична влада не погоджувала проведення "Маршу рівності" в київському метро. Із міркувань безпеки організаторів просять обрати іншу локацію.В разі проведення маршу відповідальність за дотримання всіх заходів безпеки покладається на організаторів", — йдеться у повідомленні.

До того ж деякі Telegram-канали поширюють інформацію, що на час проведення "Маршу рівності" буде зупинено рух метро, а також вказують, що на його організацію кошти виділили із міського бюджету. У КМДА наголосили, що це абсолютно не відповідає дійсності. Ці фейки покликані збурити суспільство та дестабілізувати ситуацію в столиці.

"Ми розуміємо, що правозахисні та інформаційно-роз’яснювальні заходи, спрямовані на утвердження рівності, є важливими і в умовах воєнного стану. Однак Київський метрополітен — об’єкт подвійного призначення і частина критичної інфраструктури міста, це завжди території підвищеного ризику через обмеженість простору, графік руху поїздів і великий пасажиропотік. Ми не можемо наражати на небезпеку учасників заходу та пасажирів. Тому, аби уникнути можливих провокацій, не можемо дозволити проведення "Маршу рівності" в метро", — пояснив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

У Департаменті молоді та спорту КМДА порекомендували утриматися від проведення заходів, що передбачають скупчення значної кількості людей.

Марш рівності — правозахисна хода на підтримку рівних прав для ЛГБТ+, яку організовує ГО "КиївПрайд". Варто зазначити, що востаннє "Марш рівності" проводили 19 вересня 2021 року. 

Нагадаємо, наприкінці лютого у Києві біля монумента Незалежності розгорнули фотовиставку "Майдан Січ. Так почалася війна", на які представлено 48 світлин найдраматичніших лютневих днів Революції Гідності 2014 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.06.2024 19:48