Фото: вікіпедія

Вперше з початку повномасштабної війни у Києві відбудеться "Марш рівності": названо дату

У Києві відбудеться перший після початку повномасштабної війни Росії проти України "Марш рівності". Його планують провести 16 червня 2024 року.

Про це повідомляє видання "Детектор медіа", посилаючись на громадську організацію "КиївПрайд".

"Марш рівності" відбудеться в київському метро. Організатори заявили, що захід відповідатиме безпековим вимогам та буде узгоджений з органами влади. З безпекових міркувань, у "Марші рівності" зможе взяти участь не більше 500 людей.

"Це, зокрема, активісти, представники ЛГБТК+ та правозахисних організацій, волонтери. Деталі про події "КиївПрайду 2024" й участь у них розміщені на сторінках організаторів у соцмережах", — зазначили організатори.

Також 9 червня відбудеться Благодійний освітній фестиваль "КиївПрайд" в арт-центрі Closer (вулиця Нижньоюрківська, 31). Програма фестивалю складається з лекцій, дискусій, креативних майстерень, ярмарку українських брендів, психологічних консультацій, майстер-класів та музичної програми. Вхід на фестиваль — благодійний внесок. Усі отримані під час фестивалю кошти організатори спрямують на Прайд-збір: українські ЛГБТК+ організації збирають чотири мільйони гривень для захисниць і захисників України.

Марш рівності — правозахисна хода на підтримку рівних прав для ЛГБТ+, яку організовує ГО "КиївПрайд". Варто зазначити, що востаннє "Марш рівності" проводили 19 вересня 2021 року. 

Фото: "Детектор медіа"

Нагадаємо, наприкінці лютого у Києві біля монумента Незалежності розгорнули фотовиставку "Майдан Січ. Так почалася війна", на які представлено 48 світлин найдраматичніших лютневих днів Революції Гідності 2014 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.05.2024 21:29