Фото: twitter.com/OlofBSkoog

Псевдовибори на окупованих територіях України: ЄС обіцяє покарати Росію

Політичне керівництво Російської Федерації та усі причетні до організації псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях України будуть притягнуті до відповідальності.

Про це заявив постійний представник ЄС при ООН Олаф Ског під час засідання Ради Безпеки ООН, передає "Укрінформ".

"Росія, її політичне керівництво та інші причетні до організації цих незаконних так званих виборів особи стикнуться з наслідками за ці незаконні дії", — сказав Ског.

Ског зауважив, що так звані "вибори" відбуваються на тлі незаконної примусової видачі російських паспортів, а також масових і систематичних порушень прав людини на окупованих територіях України.

"Російські незаконні так звані вибори на територіях України, які перебувають під тимчасовою військовою окупацією, нікчемні, відповідно до міжнародного права. Вони не можуть бути й не будуть визнані", — заявив він.

Відомо, що з 8 по 10 вересня росіяни проводять в окупації так звані "вибори". У такий спосіб вони хочуть узаконити свій контроль над українськими територіями. При цьому брати участь у "голосуванні" дозволяють навіть тим українцям, які не мають російського паспорта. Водночас росіянам не вдалося знайти достатньої кількості спостерігачів на "вибори" серед місцевих, тому вони звозили їх зі своєї території. Українські правоохоронці вже встановили понад 3,5 тисячі організаторів та учасників фейкових "виборів" Росії у тимчасово окупованих регіонах.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому місті Пологи Запорізької області 8 вересня було знищено штаб партії "Єдина Росія". штаб було знищено у момент, коли результати так званих "виборів" "малювали" там члени партії з Пензи.

Додамо, наприкінці серпня у місті Кам'янка-Дніпровська стався приліт по колаборантах, які мали намір провести фейкові вибори у Запорізькій області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.09.2023 07:55