Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Путін не зможе підтримувати війну у довгостроковій перспективі: висновок ISW

Економіка та військові зусилля Росії зазнають дедалі більшої напруги, що представлятиме все більш серйозні проблеми для здатності президента країни Володимира Путіна підтримувати війну у довгостроковій перспективі.

Такого висновку дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Ще 27 жовтня Washington Post повідомила, що російська економіка "перебуває під загрозою перегріву", зазначивши, що надмірно високі військові витрати Росії підживлюють економічне зростання таким чином, що це змушує російські компанії штучно підвищувати свої зарплати, щоб задовольнити попит на робочу силу, залишаючись конкурентними високими зарплатами російських військових. The Washington Post процитувала голову російського Центрального банку Ельвіру Набіулліну, яка у липні 2024 року попередила, що робоча сила та виробничі потужності Росії "майже виснажені". 

The Washington Post зазначила, що приватні російські компанії насилу встигають за зарплатами російських військових і все частіше змушені пропонувати заробітну плату в кілька разів вищу, ніж у середньому в галузі. ISW нещодавно повідомив, що російська регіональна влада значно збільшує одноразові бонуси за підписання контракту для російських військовослужбовців, щоб підтримати темпи формування російських сил (приблизно 30 тисяч військовослужбовців на місяць), що підкреслює той факт, що Росія не має необмеженого резерву робочої сили й вона повинна фінансово і соціально зважати на постійно зростальними витратами заповнення своїх втрат на передовий з допомогою різних шляхів формування сил. 

The Washington Post також зазначила, що жорстка міграційна політика Росії, особливо після атаки на Crocus City Hall у березні 2024 року, ще більше виснажила трудові ресурси Росії та посилила економічні тертя. Це особливо актуально, оскільки робітники-мігранти все частіше ідентифікують Росію як вороже та непривабливе місце для переїзду на роботу. ISW докладно розповів про баланс, який Путін намагається знайти між задоволенням інтересів свого провоєнного ультранаціоналістичного електорату, що розділяє крайні антимігрантські настрої, та його практичну потребу використовувати працю мігрантів як в економічних, так і у військових цілях.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни заявили, що для того, щоби переконати росіян у здатності військ РФ придушити операцію Збройних сил України на Курщині, Кремль продовжує перебільшувати свої успіхи на цьому відтинку фронті. Зокрема, низку таких заяв зробив російський диктатор Володимир Путін.

До того ж, згідно з висновками ISW, Володимир Путін і надалі твердо дотримується своєї "теорії перемоги". В останніх заявах він дав зрозуміти, що західна "втома від України" заохочує Росію продовжувати війну.

Раніше повідомлялось, що війська країни-агресорки посилюють мобілізаційні заходи на тимчасово окупованих територіях. Ворог активно проводить рейди та фільтраційні заходи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.10.2024 07:09