Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Путін підписав указ про осінній призов: скільки строковиків планує назбирати диктатор (документ)

З 1 жовтня кремлівська влада планує призвати 133 тисячі осіб віком від 18 до 30 років на строкову службу. Це на 3 000 більше, ніж торік, коли граничний вік призову був 27 років.

Про це свідчить повідомлення, яке розміщене на порталі правової інформації Російської Федерації.

Володимир Путін розпорядився провести з 1 жовтня по 31 грудня 2024 року призов на військову службу громадян Російської Федерації у віці від 18 до 30 років, які не перебувають у запасі та підлягають призову на кількість 133 тисяч осіб.

Цим же указом проводиться звільнення з військової служби солдатів, матросів, сержантів і старшин, термін військової служби яких за призовом минув.

Указ Путіна

Указ Володимира Путіна

 

Скріншот з указу Путіна

Раніше Путін своїм указом розпорядився збільшити штатну чисельність російської армії на 180 тисяч до двох мільйонів 389 тисяч осіб, а чисельність військовослужбовців до 1,5 мільйона людей. Це був третій указ, підписаний Путіним про збільшення чисельності російських збройних сил із початку війни проти України в лютому 2022 року.

Однак, за даними британської розвідки, плани Путіна збільшити свою армію на 180 тисяч людей натрапили на труднощі. Вони зумовлені важкими втратами в Україні та проблемами з набором.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, кремлівські чиновники розповідають про заплановані соціальні витрати. Однак насправді Росія планує подальше збільшення оборонних витрат 2025 року. При цьому рашистська влада уникає обговорення збільшення оборонних витрат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.09.2024 13:57