Скріншот з відео

"Путін поки не зруйнує Україну, він не заспокоїться": Зеленський зробив гучну заяву у Литві

Російський президент Володимир Путін не зупиниться, доки не зруйнує Україну. Якщо Україна пограє у війні з Росією, то наступними країни для агресорки можуть стати Литва, Латвія, Естонія та Молдова.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції з президентом Литви Гітанасом Науседою у Вільнюсі.

"Російський президент поки не зруйнує Україну, він не заспокоїться. Після України ви прекрасно знаєте у кого наступні ризики. Чи приємно це чути? Напевно, ні. Тому що це виклик і війна це страшна трагедія і нічого у війні позитивного немає", наголосив глава держави.

Зеленський підкреслив, що всі повинні розуміти, що Литва, Латвія, Естонія та Молдова можуть бути наступні "і це факт".

"Якщо ми не витримаємо. Ми нещодавно з вами вже чули, вони почали говорити про Фінляндію, про "незалежність" Узбекистану тощо. Він не закінчить це, поки ми всі разом не закінчимо його", впевнений президент.

За словами Зеленського, жодного тиску з боку союзників на Україну щодо припинення захисту і боротьби немає.

"Є різні голоси. Я в медіа їх чув, читав і знаю. Є різні голоси, якісь є різні обговорення. Я думаю, що партнери поки що офіційно не готові давати відповідні сигнали, принаймні я їх особисто не чув", сказав він.

Додамо, у середу, 10 січня, президент України Володимир Зеленський прибув з візитом до столиці Литви Вільнюса, де в нього заплановані переговори з топ-посадовцями країни. Зазначається, що серед тем для обговорення  безпека, інтеграція до ЄС та НАТО, співпраця в галузі РЕБ і дронів і подальша координація європейської підтримки. У Вільнюсі в українського лідера заплановані переговори з президентом Литви, прем’єр-міністром і спікером Сеймасу, а також зустрічі з представниками політичних сил, ЗМІ та української громади.

Нагадаємо, у грудні російський диктатор Володимир Путін заявив, що війна проти України закінчиться тільки тоді, коли армія країни-агресорки досягне всіх своїх цілей. Зокрема, Путін і досі марить провести "денацифікацію" на території нашої держави та вигадує, що Одеса — російське місто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.01.2024 16:23