Фото: росЗМІ

Путін націлений на капітуляцію України: прогноз війни на 2024 рік від Fox News

Колишній офіцер управління військової розвідки США по російському напрямку Ребекка Коффлер зробила прогнози щодо війни в Україні у 2024 році. Вона також висловила думку про те, якою має бути позиція американської влади.

Про це йдеться у матеріалі Fox News.

Війна в Україні наближається до третьої річниці, тому багато хто очікує прогнозів щодо майбутнього протистояння Києва з Російською Федерацією. Також люди ставлять собі питання, чи є в України шанси виграти війну у 2024 році та чи можливе мирне врегулювання. 

На думку Коффлер, в першому кварталі року Росія, ймовірно, посилить військові дії, прагнучи змусити Україну капітулювати напередодні перевиборів Володимира Путіна в березні. Однак ні Володимир Зеленський, ні адміністрація Байдена, швидше за все, не віддадуть Путіну настільки явну перемогу. При цьому союзники не захочуть втратити обличчя, підписавши мирну угоду на умовах російського диктатора.

Саме тому Коффлер вважає, що жодна з трьох сторін — Москва, Київ і Вашингтон — не захоче йти на компроміс.

"У цьому випадку конфлікт триватиме до тих пір, поки не досягне порогу, коли рівень виснаження української живої сили стане неприйнятним для її громадян — ймовірно, влітку, на початку осені — або поки уряд США не припинить відправляти Києву зброю і гроші. У цей момент активні бойові дії поступово перейдуть в низькоінтенсивні бої з періодичними спалахами. А до 2025 року конфлікт буде "заморожений", без офіційного мирного врегулювання", — запевняє Коффлер.

Офіцер стверджує, що її аналіз ґрунтується на тому, що перемога Києва залишається "математично неможливою". Коффлер наголошувала з самого початку війни, що Росія має значну військову та економічну перевагу над Україною.

"Впевнений в тому, що його країна перевершує свого супротивника, Путін відчуває запах крові, домагаючись повної капітуляції України", — резюмує аналітик.

Раніше міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що російський диктатор Володимир Путін нападе знову, якщо його не зупинити в Україні. Історія показала, що умиротворення агресора не є ефективним методом.

Нагадаємо, заступник держсекретаря США Джеймс О’Браєн заявив, що на теперішньому етапі війни переговори між Росією й Україною про закінчення війни не мають сенсу. Адже зараз російський диктатор Володимир Путін прагне, аби українські сили капітулювали перед ним.

Своєю чергою міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що союзники можуть створити такі умови для України, що в Києва не буде іншого варіанту, крім переговорів із Російською Федерацією. За його словами, Захід не забезпечує належним чином українську армію зброєю та боєприпасами, необхідними для перемоги у війні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.12.2023 22:29