Фото: Twitter Байдена

Путін посилює ядерний шантаж перед європейським візитом Байдена, — розвідка

Кремль посилює ядерний шантаж перед візитом президента США Джозефа Байдена в Європу. Рашисти розпочинають масштабні ядерні навчання.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

"Наразі підтверджено підготовку компонентів стратегічних ядерних сил до пуску балістичних ракет морського та наземного базування, а також крилатих ракет повітряного базування", — йдеться у повідомленні ГУР.

Розвідка повідомляє, що у рамках підготовки до навчань збройні сили РФ перевірили систему централізованого бойового управління "Моноліт". Зокрема, перевірено канали бойового управління, сили та засоби стратегічних ядерних сил (СЯС).Систему перевели у вищі ступені бойової готовності.

За наявною інформацією, екіпаж ракетного підводного крейсера стратегічного призначення проінформували про бойову підготовку та можливий вихід у район пуску. Також на авіабазі "Тамбов" розгорнули допоміжний пункт управління командування дальньої авіації.

"Такі дії військово-політичного керівництва РФ, зокрема, є спробою завадити візиту Джо Байдена до Європи, який заплановано на 20-22 лютого, шляхом прямого ядерного шантажу та послабити міжнародну підтримку України", — запевняє розвідка.

Нагадаємо, російські загарбники скупчили свою бойову авіацію за 200 км від державного кордону України. Наші військові потенційно не зможуть уразити її на такій відстані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.02.2023 17:04