Фото: росЗМІ

Путін скасував візовий режим з Грузією: президентка країни різко відреагувала

Президент Росії Володимир Путін скасував візовий режим та відмінив заборону на польоти російських авіакомпаній до Грузії. Нові правила почнуть діяти з 15 травня.

Про це йдеться в указі російського диктатора. Громадяни Грузії тепер зможуть відвідувати Росію терміном до 90 днів без оформлення віз. 

"За винятком громадян, які в'їжджають до РФ з метою здійснення трудової діяльності або на строк більший 90 днів для тимчасового перебування в РФ, у тому числі з метою здобуття освіти", — йдеться у документі.

Іншим указом Путін скасував заборону на польоти російських авіакомпаній та продаж турів до Грузії. Міністерство іноземних справ Росії вже відкликало рекомендацію, щоб росіяни уникали поїздок у Грузію.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі у своєму Twitter назвала провокацією рішення Росії про скасування віз для громадян Грузії та скасування заборони авіарейсів, що діяла останні три роки. 

"Абсолютно неприйнятним є відновлення прямого авіасполучення з Росією в умовах, коли РФ продовжує агресивну війну проти України та окупує частину території Грузії", — написала Зурабішвілі.

Нагадаємо, Грузія відмовилась від участі у військових навчаннях НАТО, які проходять у 2023 році. НАТО Defender 23 відбуваються у Європі.

Також радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Росія не зможе використовувати Грузію як майданчик для обходу введених проти неї санкцій. РФ повинна відчувати повну економічну ціну обмежень через агресію проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.05.2023 15:23