Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Звинувачують Захід: Путін скликає велику нараду в закритому режимі через події в аеропорту Махачкали

Російський диктатор Володимир Путін у зв’язку з погромами з пошуками євреїв в аеропорту Махачкали проведе в понеділок, 30 жовтня, велику нараду за участі силовиків, прем'єра Михайла Мішустіна та парламентарів.

Про це повідомили російські медіа з посиланням на прес-секретаря російського президента Дмитра Пєскова.

"Путін планує сьогодні орієнтовно о 19:00 провести велику представницьку нараду й обговорити на ній спроби Заходу використати події на Близькому Сході для розколу російського суспільства. Відбудеться докладна розмова", — сказав він журналістам.

Пєсков зазначив, що на нараді публічним буде тільки виступ Путіна, після чого розмову планується продовжити у закритому режимі.

У прес-секретаря президента також поцікавилися, як у Кремлі оцінюють дії влади Дагестану у зв'язку зі ситуацією в аеропорту Махачкали на вихідні. У відповідь Пєсков запропонував дочекатися наради у Путіна. Аналогічним чином він відповів і на запитання про те, які заходи вживатимуть щодо учасників подій у Дагестані.

Події в аеропорту Махачкали: що відомо

У неділю, 29 жовтня, дагестанці увірвалися до аеропорту Махачкали та влаштували обшук у приміщеннях у пошуках євреїв, які прилетіли з Ізраїлю. Перелякані співробітники аеропорту намагалися ховатися у службових кабінетах. Злітним полем бігали чоловіки, тепер уже перевіряючи всі літаки. Пілоти просили пасажирів залишатися на своїх місцях. При цьому місцева влада та силовики не намагалися цьому перешкодити. На оприлюднених кадрах видно, як натовп в аеропорту Махачкали оточив літак на злітно-посадковій смузі. 

Згодом аеропорт у Махачкалі таки закрили через заворушення. У небі над аеропортом кружляли рейси з Нижньовартовська та Москви. Не виключається, що літаки переправили до аеропортів сусідніх республік.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія активно поширює культуру ненависті до інших народів. Події в Махачкалі є чудовою ілюстрацією політики Кремля.

Нагадаємо, що понад 20 людей отримали поранення внаслідок заворушень. Таку інформацію станом на ранок понеділка, 30 жовтня, оприлюднило Міністерство охорони здоров'я Дагестану. Серед поранених середнього та важкого ступеня є як поліцейські, так і цивільні особи. Двоє людей у вкрай тяжкому стані. Ще понад 10 осіб з легкими травмами звернулися по медичну допомогу амбулаторно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.10.2023 14:33