Фото: росЗМІ

Путін використає перемир'я для підготовки наступної серії наступальних операцій в Україні, — ISW

Припинення вогню в Україні не заважає Російській Федерації відновити наступальну кампанію зі знищення української державності, і Росія використовуватиме це для підготовки до наступальних операцій на території України.  

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Аналітики нагадують, що військова інтервенція Росії в Крим та на Донбас у 2014 році порушила численні міжнародні зобов'язання РФ щодо поваги суверенітету та територіальної цілісності України, включаючи визнання Росією України як незалежної держави у 1991 році та Будапештський меморандум 1994 року, в якому країна-агресор конкретно зобов'язувалася не підривати територіальну цілісність. 

Немає жодних підстав вважати, що Кремль поважатиме будь-яку нову угоду, яка зобов'язує Росію не порушувати суверенітет та територіальну цілісність України. Припинення вогню надасть Росії можливість відновити сили, що деградували, перенаправити робочу силу на великомасштабне розширення та зусилля з реформування замість бойових дій в Україні, а також дозволить РФ продовжити мобілізацію своєї оборонно-промислової бази (ОПБ) без обмежень, пов'язаних з безпосередніми оперативними потребами в Україні. Росія могла б використати припинення вогню для підготовки сил, які більш підходять для проведення наступної серії наступальних операцій з метою зміни режиму, демілітаризації та завоювання України. 

Звісно, припинення вогню надало б Україні власні можливості для розв'язання проблем формування сил та оборонно-промислового потенціалу, але Кремль не може необґрунтовано очікувати, що заморожена лінія фронту зробить підтримку України менш актуальною та значущою для Заходу та дозволить Росії випередити Україну, готуючись до відновлення бойових дій.

Нагадаємо, раніше агенція Reuters оприлюднила інформацію про те, що кремлівський диктатор Володимир Путін готовий зупинити війну в Україні. Він може погодитися на переговори про припинення вогню. При цьому, за його версією, бойові дії мають зупинитися на нинішніх лініях фронту.

Водночас міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що російський диктатор Володимир Путін не має наміру завершувати війну проти України та не хоче миру. Водночас анонімні заяви росіян щодо готовності Путіна заморозити війну спрямовані на зрив мирного Саміту у Швейцарії 15-16 червня.

Також, за словами президента Володимира Зеленського, російський диктатор Володимир Путін боїться позитивних для України результатів Саміту миру, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.05.2024 07:02