Фото: Поліція Харкова

ПВК "Редан": поліція заблокувала 18 каналів та груп нового молодіжного руху

В Україні активізувався новий молодіжний рух ПВК "Редан". Правоохоронці стверджують, що це справа рук російських пропагандистів.

Про це повідомили в прес-службі Нацполіції.

Наразі поліціянти заблокували 18 каналів і груп, створених для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні через цей молодіжний рух.

"Штучне поширення такої субкультури – це спроба російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та втягнути підлітків у протиправну діяльність", — наголосили в Нацполіції.

Окрім цього, оперативні служби разом із Кіберполіцією ще встановлюють джерела фінансування, адміністраторів цих інформаційних каналів та організаторів масових заходів.

"Провокування конфліктів і масових бійок між підлітками – таку мету ставлять перед собою організатори зібрань молоді, утім поліцейські завадили реалізувати ці злочинні задуми. Загалом протягом двох днів у різних регіонах держави відбулося близько 30 зібрань молоді", — зазначили в поліції.

Відомо, що через активізацію ПВК "Редан" до управлінь поліції запросили понад 700 осіб, із яких більшість — неповнолітніх.

"Ювенальні поліцейські проводять профілактичні заходи із підлітками та їхніми батьками. При цьому роз’яснюють, що за такі дії передбачено як адміністративну (для батьків неповнолітніх), так і кримінальну відповідальність, яка наступає із 14-ти років", — пояснили в Нацполіції.

Нагадаємо, у великих містах України правоохоронці затримують десятки й сотні молодих людей, які нібито збираються для бійок у громадських місцях. Відомо про такі випадки в Києві, Харкові, Полтаві, Вінниці, Дніпрі, Івано-Франківську та Львові. Як правило, це школярі середньої вікової групи, що вбираються у чорний одяг полюбляють дивитися аніме. Усе це відбувається в межах нового руху ПВК "Редан".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.02.2023 19:12