Фото: pixanews.com

ПВК "Вагнера" знову взялася за вербування російських в'язнів, — ЗМІ

Приватна військова компанія "Вагнер" почала повторно залучати ув'язнених на війну проти України. З кінця 2022 року вербувальники почали повторно об'їжджати російські в'язниці.

Про це повідомляє "Медіазона".

Як зазначає джерело, засуджені заявляють, що тепер вербування відбувається в менш урочистій обстановці, адже засновник ПВК Євген Пригожин більше не прилітає гелікоптером у в'язниці

На зустріч із вербувальниками ув'язнені ходять по власному бажанню. Як розповів один із них, якщо вперше з колонії виїхало понад тисяча людей, то вже вдруге — лише 340. Схожі цифри спостерігаються і в інших в'язницях.

Також повідомляється, що ув'язнені перестали вірити обіцянкам вагнерівців. Це пов'язано з новинами та телефонними розмовами з тими, хто вже прибув на фронт. За словами завербованих, на одному з напрямків з усіх ув'язнених вижили лише 20%.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Росія скоротила масштаби вербування ув'язнених до приватної військової компанії "Вагнер". Пік залучення засуджених до компанії Євгена Пригожина припав на літо та осінь 2022 року.

Війна, 06.02.2023 15:01