Фото: globallookpress.com

Рада безпеки ООН зняла з КНДР частину санкцій: названо причину

Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй схвалила винятки із санкцій для Всесвітньої організації охорони здоров'я. Це дозволить імпортувати у Північну Корею намети.

Про це повідомляє Yonhap.

Зазначається, що 20 липня комітет ООН з нагляду за санкціями схвалив тимчасове зняття заборони на ввезення п'яти "багатоцільових" наметів у КНДР для надання гуманітарної допомоги цивільному населенню. У такий спосіб ООН хоче допомогти КНДР впоратися із посухою та іншими надзвичайними ситуаціями.

Скільки діятимуть нововведення

За словами представників комітету, звільнення від санкцій діятиме протягом дев'яти місяців. Однак залишається незрозумілим, коли товари будуть доставлені до Північної Кореї, оскільки Пхеньян досі має дуже суворий прикордонний контроль через пандемію COVID-19.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов повідомив, що на сьогодні Україна може впевнено стверджувати, що Російська Федерація отримує зброю з Ірану. Проте щодо Північної Кореї такої впевненості немає, тому за цим уважно спостерігають.

Раніше координатор Ради національної безпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі повідомив, що росіяни планують отримувати від КНДР більше боєприпасів. Американська розвідка встановила, що Росія вже намагалась укласти з Північною Кореєю угоду, яка означала б, що РФ надає КНДР продовольство та інші товари в обмін на боєприпаси.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.08.2023 09:14