Фото: Офіс президента

Україна не фіксує отримання Росією зброї з КНДР, — Данілов

На сьогодні Україна може впевнено стверджувати, що Російська Федерація отримує зброю з Ірану. Проте щодо Північної Кореї такої впевненості немає, тому за цим уважно спостерігають.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова в ефірі телемарафону.

За його словами, якщо Росія звертається за допомогою до КНДР, це означає, що в неї не все так добре з обладнанням і озброєнням.

"Ми розуміємо, що там відбувається. Чи допомагатиме Корея чи ні, давайте подивимося. На сьогоднішній день ми не можемо сказати, що таке вже відбувається, але ми тримаємо руку на контролі, розуміємо наявні процеси, переговори, які є", — зазначив Данілов.

Він додав, що поки що Україна може впевнено стверджувати про передачу Росії іранської зброї, яка використовується для вбивства мирного населення.

Нагадаємо, раніше координатор Ради національної безпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі повідомив, що росіяни планують отримувати від КНДР більше боєприпасів. Американська розвідка встановила, що Росія вже намагалась укласти з Північною Кореєю угоду, яка означала би, що РФ надає КНДР продовольство та інші товари в обмін на боєприпаси.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.08.2023 19:18