Фото: Олександр Камишін\Telegram

Рада підтримала відставку очільника Мінстратегпрому Камишіна

У середу, 4 вересня, Верховна Рада підтримала звільнення Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

Про це повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк.

За відповідне рішення проголосували 243 парламентарі. Перед цим Камишін відзвітував перед Радою за свою роботу на посаді міністра.

Рада звільнила Камишіна з Мінстратегпрому

Фото: Ярослав Железняк / Telegram

"Попри інформацію у ЗМІ, він не йде на посаду заступника голови ОП. А буде у статусі стратегічного радника. Я так розумію взагалі функцію Шурми після його звільнення поки вирішили в ОП скоротити (бо прокляте місце)… що теж добре", — додав Железняк.

Зауважимо, Камишіна у березні 2023 року призначили міністром з питань стратегічних галузей промисловості. У 2021-2023 роках він обіймав посаду голови правління АТ "Українська залізниця".

Кадрові перестановки в уряді

Напередодні низка міністрів подала заяви Верховної Ради про відставку. Зокрема, бажання полишити свої посади виявили: міністр юстиції Денис Малюська, міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець, віце-прем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Варто зауважити, що голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія зазначив, що велике перезавантаження українського уряду вже можна очікувати цього тижня. За його словами, понад 50 відсотків штатної чисельності Кабінету міністрів зазнають змін. 

Нагадаємо, 3 вересня президент Володимир Зеленський звільнив Ростислава Шурму з посади заступника керівника Офісу президента.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.09.2024 13:09