Ростислав Шурма. Джерело: pep.org.ua

Зеленський звільнив заступника керівника Офісу президента Шурму

У вівторок, 3 вересня, президент України Володимир Зеленський звільнив Ростислава Шурму з посади заступника керівника Офісу президента. Сьогодні очільник держави підписав відповідний указ.

Про це повідомили на сайті Офісу президента України.

"Звільнити Шурму Ростислава Ігоровича з посади заступника керівника Офісу президента України", — йдеться в указі голови держави.

Указ Зеленського про звільнення Шурми

Джерело: president.gov.ua

Що відомо про Шурму

Ростислав Шурма народився 1983 року у Львові. Він закінчив Київський національний економічний університет за спеціальністю "Економічна теорія", а також Національний університет "Києво-Могилянська академія" за спеціальністю "Економіка та підприємництво".

З 2003 року працював у міжнародних компаніях Procter & Gamble та Boston Consulting Group Limited. З 2006 року працював у "Групі Метінвест", з 2007 — фінансовим директором у ЗАТ "Макіївський металургійний завод", з 2012 до 2019 — генеральним директором ВАТ "Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь".

З березня 2021 року перейшов на роботу позаштатним радником Офісу президента України. 23 листопада 2021 року його призначили заступником керівника Офісу президента України.

В українських політичних кулуарах поширюють чутки, що на його місце можуть призначити міністра України з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, який сьогодні подав заяву про звільнення з цієї посади до Верховної Ради.

Нагадаємо, що в лютому Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол про адміністративні правопорушення стосовно заступника керівника Офісу президента Ростислава Шурми через порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.09.2024 23:14