Фото: Офіс президента

"Ракет власного виробництва буде більше": Зеленський провів засідання Ставки

У вівторок, 6 серпня, президент провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Однієї з головних тем для обговорення стала ракетна програма України.

У своєму Telegram-каналі очільник держави розповів, що на порядку денному було два важливих питання — ситуація на фронті, а також виробництво власних дронів та ракет.

"Питання номер один — ситуація на фронті. Особливо детально — Покровський, Торецький і Харківський напрямки. Головком Олександр Сирський доповідав по відеозв’язку: він зараз на місці й тримає ситуацію під особистим контролем. Окремі доповіді розвідок — ГУР і СЗР — щодо прогнозів розвитку ситуації та найближчих цілей російських військ", — зазначив Зеленський.

Також у ході засідання учасники обговорили забезпечення українських військових власними дронами та ракетами. За результатами обговорення ухвалили рішення про виділяння додаткового фінансування на ракетну програму України.

"Питання номер два — власні дрони та ракети. Потреба Сил оборони до кінця року та динаміка виробництва. Доповіді міністра оборони Рустема Умєрова, віцепрем’єра з інновацій Михайла Федорова та міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна. Рішенням Ставки спрямували додаткове фінансування на нашу ракетну програму. Ракет власного виробництва буде більше. Ще одна доповідь міністра оборони Рустема Умєрова – щодо насичення зброєю та технікою додаткових бригад. Активно працюємо з партнерами", — резюмував гарант.

Нагадаємо,  5 серпня президент Володимир Зеленський провів декілька важливих нарад, які стосувалися фронту, забезпечення українських воїнів зброєю та зовнішньої політики нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 06.08.2024 15:45