Фото: "АрміяInform"

Ракети різко змінювали курс: у Повітряних силах розповіли про особливості нічної атаки

Російська Федерація продовжує обстрілювати територію України. Окупанти роблять усе можливе, щоб якомога більше ворожих цілей долетіли до точки призначення, тому цієї ночі під час атаки крилаті ракети часто змінювали траєкторію польоту.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

На його думку, ця тактика допомагає російським військовим максимально досягти своїх планів та завдати максимальних руйнувань Україні.

"Вони планують і зараз удари, програмуючи маршрути таким чином, щоб обійти якомога ефективніше нашу протиповітряну оборону, використовуючи слабкі місця, використовуючи дані розвідки, зрозуміло. Ну, і ракети постійно змінюють маршрут", — зазначив речник.

За його словами, поки прес-служба Повітряних сил набирає повідомлення у Telegram-каналі про те, куди летить ціль, та змінює свою траєкторію і прямує уже в іншому напрямку.

"Якщо в нас Telegram-канал...Якщо видно напрямок руху, там, на Київську область. Поки черговий пише буквально три слова повідомлення: "рухається в сторону Києва", ракета вже змінює напрямок, рухається в інший бік. Потім знову змінює напрямок, і знову", — наголосив Ігнат.

Ракетна атака 15 серпня

Вночі 15 серпня армія країни-агресорки завдала чергового масованого ракетного удару по території України. Вибухи лунали у багатьох регіонах.

Зокрема, про небезпеку цієї ночі військові попереджали ще 14 серпня ввечері. Тоді в акваторію Чорного моря було виведено російський фрегат "Адмірал Макаров", а в небо окупанти підняли стратегічну авіацію. Вже вночі у вівторок у Повітряних силах заявляли, зокрема, про пуски ворогом крилатих ракет зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС із району Каспійського моря.

Повітряна тривога почала ширитися областями України близько 03:30 години. Протягом ночі вибухи лунали у Дніпрі, Запоріжжі, Хмельницькому, Луцьку, на Івано-Франківщині, у Слов'янську та в Краматорську. "Прильоти" зафіксовано у Дніпрі, Луцьку та Львові. Після 05:30 у регіонах почалися відбої тривог.

Нагадаємо, мер Львова показав фото дитсадка, куди вночі влучила російська ракета. У будівлі вибиті вікна та розтрощені меблі. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.08.2023 14:17