Фото: Pexels

Ракетна небезпека: в Україні вдруге за ранок оголошено масштабну повітряну тривогу (мапа)

Вранці 2 серпня в Україні вдруге оголошено масштабну повітряну тривогу. Громадянам необхідно пройти до укриття цивільного захисту.

Небезпека пов'язана зі злетом російського винищувача МіГ-31К з аеродрому Саваслейка, повідомляють Повітряні сили.

Мапа тривог

Мапа з сайту alerts.in.ua

Нічний обстріл дронами

Вночі терористи вдарили безпілотниками по Одещині. БпЛА типу Shahed-136 випустили з Азовського моря через Чорне. Під прицілом ворога були об'єкти портової та промислової інфраструктури. Внаслідок атаки виникли пожежі на промислових та портових об'єктах, пошкоджено елеватор. Даних про постраждалих не надходило.

Також росіяни випустили по Києву дрони. Усі повітряні цілі, а це понад 10 дронів типу Shahed, були виявлені та знищені. Під час збиття ворожих цілей було зафіксовано падіння уламків в Соломʼянському, Голосіївському та Святошинському районах Києва. Зокрема, у Солом’янському районі було пошкодження нежитлового приміщення, а у Святошинському — горіло дерево. Водночас у Голосіївському районі Києва частини дрона впали на дитячий майданчик. В іншому місці району відбулося загоряння нежитлового приміщення.

Нагадаємо, у ніч на 1 серпня російські окупанти обстріляли дронами Харків. Удари прийшлися по Салтівському та Шевченківському районах — рашисти влучили гуртожиток і у спортивний об'єкт. Поранено чоловіка.

Вночі 27 липня росіяни атакували Хмельниччину "шахедами". Усі дрони вдалося збити. Пізніше речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив, що саме на Старокостянтинів окупанти спрямовували більшість "шахедів" упродовж двох днів. Ворог намагається завдати удару по військовому аеродромі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.08.2023 08:22