Фото: Telegram-канал Філіпа Проніна

Ракетний удар РФ по Полтаві: влада повідомила, скільки людей перебуває у тяжкому стані

Після масованої російської ракетної атаки на Полтаву 3 вересня у медзакладах перебуває 298 людей. З них 65 осіб — у важкому стані, 146 — у середньому, 87 — у легкому.

Про це на прес-конференції 4 вересня повідомив очільник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін.

Він наголосив, що влада області консолідувала зусилля задля того, аби якомога більше людей врятувати й всі отримали належну допомогу. Всі служби оперативно працювали на місці події, було залучено 30 "швидких", лікарні приймали поранених. 

"Пацієнтам надають як стаціонарну, так і амбулаторну допомогу. Наразі 65 людей — у важкому стані, 146 — у середньому, 87 — в легкому. Окрема вдячність усім небайдужим, хто здає кров для постраждалих. Ще 270 донорів долучилися сьогодні", — йдеться у заяві Проніна.

Чиновник додав, що ліквідація наслідків російського удару по території навчального закладу триває: продовжують розбирати завали, наразі відомо про 53 загиблих людей.

Що відомо про обстріл Полтави

У вівторок, 3 вересня, російські терористи атакували двома балістичними ракетами Полтаву. Під час обстрілу ворог влучив по території Інституту звʼязку та сусідній лікарні, внаслідок чого зруйнував одну з будівель навчального закладу.

Зеленський доручив провести повне розслідування всіх обставин того, що сталось. Наразі до порятунку людей залучені всі необхідні служби.

У Міністерстві оборони розповіли, що часовий проміжок між тривогою, а також прильотом балістичних ракет виявився настільки коротким, що застав людей в момент евакуації до бомбосховища. Вдалося врятувати 25 осіб, з яких 11 деблоковано з-під завалів. Пошукові роботи тривають.

Нагадаємо, що від середи, 4 вересня, в Полтавській області оголосили триденну жалобу в пам'ять про загиблих внаслідок рашистського удару по навчальному закладу Полтави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2024 20:52