Фото: ГУ ДСНС України в Одеській області

Ранкова ракетна атака на Одесу: знову збільшилася кількість жертв та постраждалих

Кількість постраждалих та загиблих внаслідок ранкового російського обстрілу Одеси збільшилася. Станом на 19:17 відомо про 20 жертв.

Раніше очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер заявляв про 16 вбитих

"Кількість жертв внаслідок російської ракетної атаки зросла до 16 людей", — написав він у Telegram.

За його словами, ще 55 людей перебувають з пораненнями у лікарні. Загалом — 73 постраждалих.

"Тим часом вже понад 200 одеситів та гостей міста після ворожої атаки здали кров для постраждалих, ще близько сотні людей стоять у чергах біля пунктів прийому", — додав Кіпер.

Оновлено 18:40

Генеральний прокурор України Андрій Костін заявив, що станом на 17:00 вже відомо про 19 загиблих та 73 постраждалих внаслідок чергових ракетних атак ворога.

"Серед жертв та постраждалих — місцеві мешканці, медики, співробітники ДСНС. Другий обстріл відбувся, коли екстрені служби надавали допомогу постраждалим від першого удару", — зазначив він.

За його словами, розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Оновлено 19:40

"Кількість загиблих унаслідок ворожого ракетного удару по Одесі зросла до 20 осіб", — заявили в ДСНС.

Обстріл Одеси 15 березня: що відомо

Вранці 15 березня ворог підступно вдарив балістикою по Одесі, випустивши з тимчасово окупованого Криму ракети "Іскандер-М". Внаслідок атаки по об’єктах цивільної інфраструктури міста зруйновано триповерхову будівлю рекреаційного об'єкта, пошкоджено щонайменше 10 приватних будинків, станцію техобслуговування, газопровід низького тиску, автівки швидкої допомоги та пожежно-рятувальні автомобілі.

Нагадаємо, 2 березня російський "шахед" влучив у житловий будинок в Одесі. Унаслідок атаки загинуло 12 людей, серед них — пʼять дітей. Частину будинку повністю зруйновано.

6 березня під час візиту президента Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса до Одеси російська ракета вибухнула за 500 метрів від їхнього кортежу.

10 березня влучанням одного з російських безпілотників на промисловому об'єкті в Одеському районі було пошкоджено будівлю, а наступного дня російський дрон уразив інфраструктурний об'єкт в Одеському районі, було пошкоджено адміністративні будівлі, приватні будинки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.03.2024 18:40