Фото ілюстративне. Джерело: ДСНС Одещини

Рашисти атакували Одесу балістикою: загинув чоловік, поранені іноземні громадяни

У понеділок, 7 жовтня, в Одесі російські окупанти влучили балістичною ракетою у цивільне судно під прапором Палау. Загинув 60-річний українець, ще п’ятеро іноземних громадян постраждало.

Про це повідомив начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

"Ціллю агресора стала портова інфраструктура. Балістичною ракетою ворог влучив у цивільне судно під прапором Палау. Загинув 60-річний українець, працівник приватної компанії, що обробляє вантажі. Ще пʼятеро іноземних громадян постраждали. Четверо з них — у стані середнього ступеня важкості, один — легкого. Наразі їм надається необхідна медична допомога", — зазначив він.

За його словами, російські терористи вкотре намагаються зірвати роботу українського зернового коридору. За останні декілька днів це вже друга атака цивільного судна у портах Одещини. Правоохоронні органи фіксують наслідки чергового злочину росіян.

Своєю чергою, віце-прем’єр-міністр з відновлення України, міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба підтвердив, що за два дні Росія атакувала друге цивільне судно, що перебувало в портах Одещини. Балістичною ракетою пошкоджено судно OPTIMA під прапором Палау.

"Тільки сьогодні судно зайшло для завантаження. Проте за кілька годин стало мішенню країни-агресорки. За два дні ворог пошкодив два судна, що мали вивозити вантажі з України. Це цілеспрямована практика залякування та перешкоджання роботі українського морського коридору. Таким чином агресор намагається знов зруйнувати судноплавство у Чорному морі та підірвати українські зусилля з гарантування продовольчої безпеки", — зауважив міністр.

Він також акцентував, що наслідком цього може стати тільки зростання нестабільності в чутливих регіонах світу, які залежать від імпорту продовольства, та неспокою в міжнародних відносинах.

"Важливо захистити портову інфраструктуру від терору, а вільне та безпечне мореплавство має бути гарантоване. Маємо і далі посилювати нашу протиповітряну оборону, силою зброї та силою дипломатії притягати ворога до відповідальності", — підсумував Олексій Кулеба.

Нагадаємо, що в ніч на 6 жовтня російські терористи атакували Одещину ударними безпілотниками та балістичними ракетами. Під час ворожої атаки пошкоджено цивільний корабель.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.10.2024 22:34