Фото ілюстративне. Джерело: ДТЕК

Рашисти атакували теплоелектростанцію в прифронтовому регіоні: деталі

У ніч на четвер, 16 листопада, росіяни обстріляли одну з теплоелектростанцій ДТЕК Енерго у прифронтовій області. Там серйозно пошкоджено обладнання.

Про це повідомила прес-служба ДТЕК.

"Сьогодні вночі, 16 листопада, внаслідок обстрілів вже вкотре постраждала одна з теплоелектростанцій ДТЕК Енерго у прифронтовій області. За останні тижні це вже четверта атака на цю ТЕС, остання трапилася 7 листопада", — йдеться в повідомленні.

За інформацією компанії, внаслідок обстрілу без світла та води опинилися мешканці одного з населених пунктів поряд зі станцією. Також серйозно пошкоджено обладнання підприємства.

Після припинення обстрілів енергетики розпочали ліквідацію їх наслідків та вночі оперативно відновили енергопостачання. Наразі працюють над поверненням води в місто.

"Ворог продовжує здійснювати систематичні терористичні атаки по цивільних та енергетичних об'єктах України. В умовах атак ворога енергетики ДТЕК Енерго продовжують робити все можливе для підтримання надійної роботи української енергосистеми. Компанія синхронізує свої дії з НЕК "Укренерго", — наголосили в ДТЕК.

Нагадаємо, що у вівторок, 14 листопада, через некомпетентність російських загарбників і працівників "Росатому" стався частковий блекаут. Відбулося знеструмлення на шостому енергоблоці Запорізької АЕС, в результаті чого запустилися дизель-генератори та системи безпеки, які працювали 90 хвилин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.11.2023 11:22