Фото ілюстративне зі соцмереж

Рашисти атакували Україну "шахедами" з півночі: де оголошено повітряну тривогу

У четвер, 4 липня, ввечері російські окупанти знову запустили свої ударні дрони типу "Шахед" по Україні. Цього разу вони атакували нашу територію з півночі.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Українські військові зазначили, що ворожі дрони-камікадзе зафіксували в Сумській області. Вони летіли в бік Чернігівщини.

Після цього Повітряні сили додали, що група "шахедів" летіла через Чернігівську область у західному напрямку. При цьому інша група безпілотників через Сумську область прямує на Полтавщину.

Крім того, українські Сили оборони попередили про пуски керованих авіабомб тактичною авіацією на Харківщині.

"Увага! Активність ворожої тактичної авіації на північно-східному напрямку! Загроза застосування авіаційних засобів ураження!" — зазначали перед цим у Повітряних силах ЗСУ.

Станом на 23:11 мапа повітряних тривог на території України має такий вигляд:

Мапа повітряних тривог

Мапа зі сайту alerts.in.ua

Нагадаємо, що вночі 4 липня російські загарбники атакували Україну 22 ударними безпілотниками типу Shahed-131/136. Ворог запускав дрони із Курської області Росії. За інформацією українських військових, в результаті бойової роботи зенітні ракетні підрозділи, розрахунки мобільних вогневих груп Сил оборони та засоби РЕБ Повітряних сил ЗСУ збили 21 "шахед" у межах Київської, Чернігівської, Житомирської, Сумської, Дніпропетровської та Полтавської областей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.07.2024 23:13