Окупанти вбивають тварин на Херсонщині. Джерело: UAnimals

Рашисти хизуються вбитими тваринами: зоозахисники зібрали нові докази екоциду (фото)

Російські окупанти вбивають диких тварин і хизуються цим на фото. Зоозахисники зібрали нові докази екоциду, який загарбники вчиняють на окупованих територіях Херсонщини.

Про це повідомили в організації UAnimals. Учасниця волонтерської спільноти надіслала їм фотографії, на яких російські військові з окупованої частини Херсонщини хизуються вбитими тваринами.

"Ці світлини — ще одне підтвердження, що росіяни вбивають в Україні все живе та чинять справжній екоцид", — зазначили в організації.

Зоозахисники встановили, що на фото зображені застрелені заєць-русак і фазан звичайний. Крім того, науковий співробітник інституту зоології Шмальгаузена Віталій Смаголь підтвердив зоозахисникам, що на одному зі знімків — застрелений самець благородного оленя.

В організації додали: проведений аналіз підтверджує, що фото зробили на Херсонщині, однак визначити точну локацію не вдалося. Зоозахисники зазначили, що до повномасштабного вторгнення стада оленя благородного мешкали в заповіднику "Асканія-Нова" й Азово-Сиваському національному парку.

"За час повномасштабного вторгнення від бойових дій постраждали приблизно 20% природоохоронних територій в Україні. Через окупацію неможливо оцінити, скільки тварин там загинуло", — наголосили зоозахисники.

Нагадаємо, на початку грудня стало відомо, що окупаційна адміністрація біосферного заповідника "Асканія-Нова", який розташований на Херсонщині, незаконно вивезла червонокнижних тварин до Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.01.2024 16:16