Фото: freeradio.com.ua

Окупанти мають намір депортувати українців з захоплених територій у віддалені райони РФ

Російські загарбники хочуть депортувати українців за допомогою фейкових судів на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомив Центр національного спротиву (ЦНС).

"На тижні окупаційна адміністрація тимчасово окупованих територій заявила про створення фейкових судів, які фактично необхідні для імітації судового поля. Кожне рішення такого суду є юридично нікчемним й за допомогою нього окупанти планують депортувати українців у віддалені райони. Так, суди будуть виносити вироки тим, кого ворог підозрює в нелояльності за статтею "екстремізм", — пояснили в ЦНС.

У Центрі зауважили, що практика з Криму говорить, що відбувати покарання суд відправляє у віддалені райони РФ, тобто фактично українців будуть відправляти в заслання. Також такі суди будуть "легалізувати" мародерство на ТОТ.

Зазначається, що кожен суддя, який працюватиме на ворога, не уникне відповідальності.

Нагадаємо, Україна порахувала, скільки українських дітей незаконно депортувала Росія на свою територію, або утримує на окупованій території. РФ викрала майже 4,4 тис. дітей, які є сиротами, напівсиротами або позбавлені батьківського піклування.

Окупанти намагалися передати на всиновлення викрадених українських дітей в російські сім'ї. Вони брехали дітям, що батьки-українці від них відмовилися.

Також відомо, що 22 березня Росія повернула в Україну викрадених ще сімнадцять дітей. Їх окупанти депортували з Херсонської та Харківської областей бойових дій.

17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт диктатора Володимира Путіна та уповноваженого президента Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у викраденні українських дітей

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.04.2023 21:57