Фото: росЗМІ

Рашисти мобілізовують місцевих жителів на окупованій частині Запорізької області

Російські загарбники здійснюють примусову мобілізацію місцевого населення на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Рашисти змушують жителів Запоріжжя підписувати контракти з ворожою армією.

Таку заяву в ефірі національного телемарафону зробив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"Мобілізація на тимчасово окупованій території Запорізької області почалась. На всіх підприємствах є військовий облік і вони змушують наших мешканців підписувати контракти", — сказав чиновник.

Федоров наголосив, що зараз окупанти організували набір на контрактну службу у Мелітополі, Бердянську та інших тимчасово захоплених населених пунктах Запорізької області: в Якимівці, Токмаку, Приморську, Приазовському.

За його словами, окупаційна влада розсилає SMS-повідомлення із пропозицією долучитися до військ країни-агресора.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що мобілізація в Росії триває на постійній основі, але жителів Москви вона здебільшого оминала. Проте у майбутньому це їх неминуче торкнеться.

За даними української розвідки, в Російській Федерації розглядають сценарій оголошення повноцінної публічної мобілізації росіян на війну проти України. Це пов'язано з великими втратами окупантів на фронті.

У Головному управлінні розвідки повідомили, що мобілізаційні заходи в Росії жорсткі та репресивні. Законодавство закручується з акцентом на примус до участі у збройних силах. Щомісяця мобілізують декілька десятків тисяч осіб — понад 20 тисяч.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.09.2023 06:21