Фото: росЗМІ

Рашисти можуть почати масштабний наступ на одному з напрямків, — ISW

Війська країни агресорки, ймовірно, можуть почати масштабний наступ наприкінці весни чи влітку. Ворог зосередить свою увагу на заході Донецької області.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

На думку фахівців Інституту, окупанти можуть почати наступальні дії наприкінці весни або влітку 2024 року, сподіваючись використати стійке, але незначне просування своїх військ у цьому секторі.

Наголошується, українські офіційні особи нещодавно попереджали про те, що ворог накопичує особовий склад уздовж Харківсько-Луганського напрямку, під Бахмутом, біля Авдіївки та на заході Запорізької області.

"ISW продовжує оцінювати, що російські сили, ймовірно, зможуть розпочати узгоджену широкомасштабну наступальну операцію лише на одному оперативному напрямку, через обмеження власної живої сили та планування Росії", — наголосили аналітики.

Водночас аналітики додали, що українські воїни, ймовірно, відбили російську батальйонну механізовану атаку поблизу Авдіївки 30 березня. Це сталося вперше з початку кампанії окупантів із захоплення Авдіївки наприкінці жовтня 2023 року.

"Російські війська, у тому числі підрозділи російського 6-го танкового полку (90-та танкова дивізія, ЦВО), 30 березня кинули 36 танків і 12 БМП у високомеханізований штурм біля Тоненького. Геолокаційні зображення, опубліковані 31 березня, показують велику кількість знищеної та пошкодженої російської бронетехніки та танків уздовж дороги на північний захід від Тоненького (на захід від Авдіївки). Український військовослужбовець заявив, що під час штурму українські сили знищили 12 російських танків і вісім БМП, і зазначив, що фронтовий удар не зміг прорвати українську лінію", — йдеться у звіті ISW.

Фахівці Інституту зазначили, що відбиття ворожої атаки 30 березня під Авдіївкою — є позитивним показником здатності України захиститися від майбутніх широкомасштабних російських атак та очікуваної наступальної операції Росії влітку 2024 року.

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк заявив, що навколо Києва побудували сотні кілометрів фортифікаційних споруд і створили декілька кілець оборони. Такий захист посилюється після повномасштабного російського вторгнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.04.2024 07:07