Фото: прес-служба МВС

Рашисти обстріляли поліцейських під час евакуації мешканців Херсона

У ніч на 6 червня російські загарбники підірвали дамбу Каховської гідроелектростанції, внаслідок чого її було повністю зруйновано, а населені пункти Херсонської області опинилися під загрозою підтоплення. Аби врятувати людські життя, рятувальники та поліцейські розпочали евакуацію із небезпечних районів.

Водночас, як повідомили у прес-службі Міністерства внутрішніх справ, росіяни й під час евакуації вдалися до терору. Вони обстріляли з артилерії поліцейських, коли ті здійснювали евакуаційні заходи у Херсоні. Двоє правоохоронців постраждали.

"Двоє херсонських поліцейських отримали осколкові поранення під час здійснення евакуаційних заходів у місті.  Оголошена евакуація, людей вивозять. А росіяни накривають артилерією. Росія — країна-терорист. Без сумніву!" — наголосили у МВС.

Евакуація з Херсонщини: що відомо

За даними МВС, після підриву рашистами Каховської гідроелектростанції станом на 10:00 вже було евакуйовано 742 людини. Йдеться про жителів Херсонської області, які проживають на правому березі Дніпра.

У зоні потенційного затоплення залишаються близько 80 населених пунктів, більшість із них перебувають у тимчасовій окупації. Ситуація ускладнюється тим, що деякі дороги розмиває, а це своєю чергою унеможливлює проїзд до окремих населених пунктів. Евакуаційні групи шукають інші шляхи.

Поліція та рятувальники закликають громадян, що мешкають уздовж берегової лінії річок Дніпро та Кошова, прямувати в безпечні райони:

  • жителям смт Антонівка піднятися до вулиць Горького та Антонівської;

  • жителям Дніпровського району піднятися до вулиці Херсонської (в район площі В’ячеслава Чорновола), шосе В’ячеслава Чорновола та вулиці Перекопської;

  • жителям Суворовського району піднятися до вулиць Гімназичної, Соборної та Грецької;

  • жителям Корабельного району, у тому числі Карантинного острова, піднятися до вулиці Качельної (вище площі Корабелів) та вулиці Полтавської;

  • жителям Карантинного острова, якщо неможливо буде евакуюватися на безпечну територію, піднятися на рівень третього поверху будівель;

  • жителям селища Зимівник піднятися в район міського цвинтаря;

  • жителям смт Комишани піднятися до вулиці Центральної;

  • жителям селища Приозерного піднятися вище вулиці Білозерської.

Нагадаємо, за фактом підриву окупантами Каховської гідроелектростанції правоохоронці розпочали розслідування за статтею екоцид. Наразі тривають слідчі дії. Також поліція відкрила справу через порушення звичаїв і законів війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2023 11:59