Фото ілюстративне зі соцмереж

Рашисти обстріляли ракетами базу відпочинку на Харківщині: є загиблий і поранені

У ніч на понеділок, 3 червня, російські окупанти завдали масованого ракетного удару по Зміївській громаді Харківської області. Внаслідок атаки пошкоджені будинки бази відпочинку, є жертва та постраждалі.

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Він зазначив, що противник застосував для атаки по громаді після опівночі щонайменше п'ять ракет.

"У результаті сталися влучання на територію відпочинкового комплексу, загинув один цивільний чоловік, дані встановлюються", — розповів він.

Окрім того, за словами начальника Харківської обласної військової адміністрації, поранено двох цивільних. Це чоловік і жінка.

"Пошкодженні будинки бази відпочинку", — підсумував Олег Синєгубов.

Раніше з’являлася інформація, що невдовзі після опівночі 3 червня стало відомо про вибухи, які чули в Харкові. Місцеві мешканці визначили, що лунали вони за межами міста. У цей час в Харківській області оголошували повітряну тривогу — військові попереджали про загрозу ворожих авіаційних ударів і ракетного обстрілу.

Нагадаємо, як розповіли аналітики американського Інституту вивчення війни, для відбиття російських ударів по Харкову з використанням ракет і керованих авіабомб Україні критично потрібні додаткові західні системи протиповітряної оборони. Також необхідна санкція партнерів на атаки західною зброєю по військових цілях на території Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.06.2024 07:55