Скріншот з відео

Російська армія практично знищила ППО Харківщини на початку вторгнення: заява військового

Харківська протиповітряна оборона зазнала серйозних втрат на початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації. Окупанти знали її розташування.

Про це повідомив начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник у ​​фільмі Дмитра Комарова "Рік. Харківщина". За його словами, на початку вторгнення РФ було знищено 90% систем ППО Харківської області.

Військовий наголосив, що рашисти знали розташування і схеми всіх командних пунктів (були побудовані за часів СРСР), перші ракети полетіли саме туди. При цьому, вони знали, що один "Калібр" не проб'є підземний бункер, тож були другим у те саме місце.

Нагадаємо, Федеральна розвідувальна служба (BND) неправильно оцінила російське вторгнення в Україну. Німецька розвідка допустилася помилки у своїх передбаченнях. За словами віце-канцлера ФРН Роберта Габека, Британія і США попереджали, що президент Росії Володимир Путін має намір напасти на Україну, але в Берліні вирішили, що все обмежиться навчаннями.

За даними аналітиків Британського Королівського об'єднаного інституту оборонних досліджень, Кремль розраховував захопити Україну за три дні. Після так званої перемоги РФ першим заходом стало б використання місцевих російських агентів для допомоги у захопленні влади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.09.2023 13:32