Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Рашисти розстріляли чотирьох українських військовополонених поблизу Селидового: розпочато розслідування

Російські окупанти вкотре розстріляли українських полонених. Це сталося поблизу Селидового Донецької області, де росіяни вбили чотирьох бійців Національної гвардії України.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. Там зазначили, що вбивство сталося ще 6 жовтня. Тоді четверо військових Національної гвардії України виконували службово-бойові завдання на позиціях у районі Селидового.

Близько 13:00 російські війська розпочали штурм укріплень, під час якого захопили бійців НГУ в полон. Далі окупанти записали допит поранених беззбройних нацгвардійців на відео.

Наступного дня Сили оборони повернули втрачені позиції та під час проведення пошукових заходів виявили тіла вбитих українських військовослужбовців.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством — частина 2 статті 438 Кримінального кодексу України.

"Убивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій і кваліфікується як важкий міжнародний злочин", — наголосили в Офісі генерального прокурора України.

Нагадаємо, декілька днів тому стало відомо, що російські загарбники теж поблизу Селидового, що в Донецькій області, розстріляли двох українських військовополонених. Вони поклали беззбройних полонених обличчям донизу, спочатку утримували їх у такому положенні, притискаючи ногами до землі, а через деякий час розстріляли впритул з автоматичної зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.10.2024 10:58