Страта українських військових. Фото: Донецька обласна прокуратура

Росіяни розстріляли двох українських військовополонених на Донеччині (фото)

Російські загарбники поблизу Селидове, що у Донецькій області розстріляли двох українських військовополоненихТакі дії загарбників є грубим порушенням Женевської конвенції.

Про це повідомили в прес-службі Донецької обласної прокуратури.

Відомо, що 18 жовтня 2024 року, о 14:38, окупанти під час наступу на позиції Збройних сил України у Покровському районі захопили у полон двох українських військовослужбовців. Рашисти, які штурмували лісопосадку поблизу міста Селидове, поклали беззбройних військовополонених обличчям донизу.

"Вони утримували їх в такому положенні, притискаючи ногами до землі, а через деякий час розстріляли впритул з автоматичної зброї", — поінформували в прес-службі.

У прокуратурі наголосили, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин. За даним фактом розпочато досудове розслідування.

Нагадаємо, 12 жовтня з’явилися дані про вбивство дев'яти українських операторів БпЛА, що здалися в полон в Курській області. Аналітики DeepState інформували, що російські окупанти знову порушили правила та звичаї ведення війни, розстрілявши військових. Наші бійці мали обмежену кількість боєприпасів, тож вимушено здалися.

Додамо, за даними "Інформаційного спротиву", російські пропагандисти заперечують розстріл українських полонених військовослужбовців в Курській області. Рашисти поширюють брехливі версії, якими намагаються відвернути увагу від воєнного злочину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.10.2024 17:35