Фото: Донецька обласна прокуратура

На Донеччині окупанти розстріляли, ймовірно, пораненого українського військового

Російські терористи на Бахмутському напрямку Донецької області розстріляли, ймовірно, пораненого військовослужбовця Збройних сил України.

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора.

За даними прокуратури, це сталося 6 вересня 2024 року, близько 10:00, поблизу "Фенольного заводу" на території селища Нью-Йорк. Під час виконання бойового завдання у Бахмутському районі військовослужбовець ЗСУ, ймовірно, отримав поранення. Через деякий час будівлю, у якій він перебував, захопили рашисти, а його взяли у полон.

"Беззбройного захисника, який лежав на землі, вони розстріляли", — зазначили в прес-службі.

В Офісі генпрокурора наголосили, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин. За даним фактом розпочато досудове розслідування.

Нагадаємо, 12 жовтня з’явилися дані про вбивство дев'яти українських операторів БпЛА, що здалися в полон в Курській області. Аналітики DeepState інформували, що російські окупанти знову порушили правила та звичаї ведення війни, розстрілявши військових. Наші бійці мали обмежену кількість боєприпасів, тож вимушено здалися.

Додамо, за даними "Інформаційного спротиву", російські пропагандисти заперечують розстріл українських полонених військовослужбовців в Курській області. Рашисти поширюють брехливі версії, якими намагаються відвернути увагу від воєнного злочину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.10.2024 18:40