Фото: ОК "Північ"

Рашисти вночі атакували Україну дронами та ракетами: спалахнула пожежа на елеваторі

Вночі 30 березня рашисти атакували Україну дронами-камікадзе типу "Шахед" та ракетами. Протиповітряна оборона знищила дев'ять ворожих безпілотників.

Про це повідомили Повітряні Сили Збройних сил України.

"Вночі 30 березня 2024 року ворог вдарив по Донеччині чотирма зенітними керованими ракетами С-300/С-400, а також безпілотниками із мису Чауда (Крим)", — йдеться у повідомленні.

За даними військових, усього зафіксовано пуски 12 ударних БпЛА Shahed-136/131, дев’ять із них було знищено підрозділами мобільних вогневих груп Сил оборони України. Протиповітряна оборона працювала у межах Херсонської, Одеської, Дніпропетровської та Полтавської областей.

Водночас у Силах оборони Півдня уточнили, що під прицілом ворога цієї ночі була енергетична інфраструктура. Ворожі дрони маневрували кількома областями, намагаючись як викривати, так і обходити засоби ППО. 

В операційній зоні Сил оборони Півдня вдалось збити сім БпЛА, зокрема:

  • чотири збито в небі на Дніпропетровщині;
  • два — в Одеській області;
  • один — на Херсонщині.

Зазначається, що в Дніпропетровській області уламки збитого безпілотника впали на території елеватора. Спалахнула пожежа,  яку вогнеборці оперативно ліквідували. Критичних руйнувань та постраждалих не зафіксовано.

Нагадаємо, у ніч на 29 березня російські війська завдали по електростанціях у центральному та західному регіонах України. Зафіксовано пошкодження. В "Укренерго" попереджали про можливі відключення світла.

Також повідомлялось, що у двох українських регіонах запроваджують графіки стабілізаційного й аварійного відключення світла через масовані обстріли російської армії. Йдеться про Полтавську та Донецьку області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.03.2024 07:35