Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Рашисти вночі атакували Україну "шахедами": на Дніпропетровщині палав енергооб'єкт

Вночі 12 квітня війська країни-агресорки атакували Україну дронами-камікадзе типу Shahed, а також керованою авіаційною ракетою Х-59.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

"У ніч на 12 квітня 2024 року противник атакував 17-ма ударними БпЛА типу Shahed-131/136 із мису Чауда (Крим) та керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору окупованої Донеччини", — йдеться у повідомленні.

В результаті протиповітряного бою авіацією Повітряних Сил та мобільними вогневими групами Сил оборони України було збито 16 ударних БпЛА типу "шахед" у межах Миколаївської, Одеської, Херсонської, Дніпропетровської, Вінницької та Хмельницької областей.

Водночас у Силах оборони Півдня уточнили, що під прицілом ворога була енергетична інфраструктура різних регіонів України.

"Напружена бойова робота Сил протиповітряної оборони на Півдні тривала близько п'яти годин. В нашій операційній зоні збито сім баражуючих снарядів: чотири на Дніпропетровщині та по одному на Херсонщині, Миколаївщині та Одещині", — наголосили військові.

Внаслідок падіння уламків збитого дрона на Криворіжжі  на об’єкті енергетики спалахнула пожежа. Наслідки уточнюються. 

Нагадаємо, речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявляв, що Україні для повного захисту неба від комбінованих повітряних атак країни-агресорки Україні необхідно 25 систем Patriot.

Додамо, 10 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що його команда виявила понад 100 доступних Patriot — у деяких сусідніх країнах є більше однієї батареї, яка охороняє порт чи аеродром. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.04.2024 07:30