Фото ілюстративне зі соцмереж

Рашисти заборонили лікарям користуватися соцмережами на окупованих територіях

Російські окупанти забороняють лікарям окупованої частини Запорізької області використовувати соціальні мережі. Завдяки цьому вони розраховують не допустити масового витоку інформації про справжній перебіг бойових дій поблизу Роботиного.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

"Окупанти зазнають значних втрат на Мелітопольському напрямку, намагаючись наступати поблизу Роботиного. У зв’язку з цим цивільні лікарні на тимчасово окупованих територіях Запорізької області переповнені російськими військовими", — йдеться в повідомленні.

У Центрі нацспротиву додали, що російські спецслужби побоюються витоку інформації про актуальний стан справ, тож вводять низку нових обмежень. Зокрема, цього тижня цивільному персоналу лікарень під підпис довели розпорядження про заборону використання такого роду сервісів: YouTube, Facebook, Instagram і VPN.

"За порушення таких обмежень погрожують звільненням і притягненням до відповідальності безпосереднього керівника", — наголосили в Центрі національного спротиву.

Ще одна причина такої заборони — максимально виокремити персонал з незалежного від окупантів інформаційного простору. Окупаційні адміністрації вбачають значну загрозу для свого існування в умовах відсутності тотального контролю над тим, із яких джерел населення на цій території отримує інформацію.

Нагадаємо, раніше в Центрі національного спротиву повідомляли, що українські громадяни на тимчасово окупованих територіях фактично перебувають у заручниках в окупантів. Рашисти вкотре використовують шантаж, аби пришвидшити темпи паспортизації місцевого населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.01.2024 18:54