Смог над територією коксохімічного заводу. Скріншот з відео 3-ої ОШБр

Рашисти застосували в Авдіївці фосфорні снаряди: деталі від 3-ї ОШБр

Війська країни-терориста почали використовувати в Авдіївці фосфорні боєприпаси. Крім того, окупанти збільшили використання керованих авіабомб.

Про це повідомляє третя окрема штурмова бригада (3-я ОШБр) у Telegram-каналі, а також прес-офіцер цієї бригади Олександр Бородін в ефірі національного телемарафону.

"Ворог починає застосовувати фосфор. Збільшилося використання керованих авіабомб (КАБів). КАБи набагато гірше, ніж артилерія. Це авіабомби й по 250 кг, і по пів тонни. Це і 50, і більше авіабомб за добу. Їх дуже велика кількість на такий невеликий плацдарм, який утримується", заявив Бородін.

Також він зазначив, що ворог вдався до застосування фосфорних боєприпасів.

"І от зараз застосовується фосфор. За добу була вістка про це. Це все продовжується. Накал тільки зростає", сказав військовий.

В соцмережі 3-я ОШБр додала, що окупанти застосовують фосфорні снаряди, від яких відбувається загоряння цистерн з мазутом. Смог розповсюджується територією коксохімічного заводу. 

"Окупанти застосовують фосфорні снаряди, від яких відбувається загоряння цистерн з мазутом. Отруйний смог розповсюджується всією територією (коксохімічного ред.) заводу", йдеться у повідомленні. 

Водночас військові підтвердили, що продовжують гідно протистояти противнику, ведуть оборону та завдають ворогу рекордних втрат.

Нагадаємо, в Авдіївці тривають запеклі бої. Наші війська застосовують усі наявні сили та засоби для стримування ворога. Відбувається як планове підсилення українських підрозділів, так і маневри на загрозливих ділянках. За інформацією командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадного генерала Олександра Тарнавського, станом на 23:00 15 лютого 2024 року ситуація в Авдіївці складна, але контрольована. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 16.02.2024 11:24