Скріншот з відео

Рашисти заявили про удар по системі Patriot поблизу Южного: у Повітряних силах відреагували (відео)

Російські загарбники заявили про атаки на українські літаки на аеродромі в Кривому Розі та зенітно-ракетному комплексу Patriot поблизу Южного. Насправді окупанти вдарили по макетах військової техніки.

Таку заяву у Telegram-каналі зробив командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук.

Військовий підкреслив, що і ми, і ворог має втрати техніки та людей. Але жодна зі сторін не говорить про це публічно. 

"Зрозуміло чому. Як виняток, аби пояснити суспільству, що не все так однозначно, демонструю два свіжих ворожих удари "Іскандерами-М", знятих з російських розвідувальних БпЛА. Аеродром Долгінцеве (Кривий Ріг — 3.07) та район "Южноє" (Одещина — 6.07) — особовим складом Повітряних Сил успішно проведено заходи з пасивної оборони!" — сказав Олещук.

Він також висловив подяку усім, хто допомагає із якісними макетами літаків та ЗРК. 

"У ворога стало менше "Іскандерів", а макети ще підвезуть", — додав Микола Олещук.

Нагадаємо, 3 липня міністерство оборони Сполучених Штатів Америки оголосило про закупівлю великої кількості перехоплювачів до систем протиповітряної оборони Patriot та NASAMS на суму 2,2 мільярда доларів США. Кошти надійдуть з фондів Ініціативи з надання допомоги в галузі безпеки України.

Своєю чергою посол Німеччини в Україні Мартін Єгер заявив, що до України з Німеччини прибув третій комплекс протиповітряної оборони Patriot. Його екіпаж пройшов успішну підготовку на території ФРН.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 06.07.2024 21:19