Юрій Ігнат. Джерело: командування Повітряних сил ЗСУ

Рашисти заявили про знищення Patriot на Дніпропетровщині: у Повітряних силах відреагували

У Росії заявили про знищення зенітно-ракетного дивізіону Patriot у Дніпропетровській області. Проте ця інформація не відповідає дійсності, а підрозділ продовжує виконувати бойову роботу.

Таку заяву на своїй сторінці в Facebook зробив тимчасовий виконувач обов’язків начальника управління комунікацій Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

Раніше російське міністерство оборони повідомило про нібито знищення установки Patriot. Проте Юрій Ігнат зауважив, що росіяни лише пошкодили кілька одиниць техніки, а не знищили її.

"То що ж сталося 9 жовтня? Та нічого нового, ворог лише пошкодив кілька одиниць техніки, а не знищив. Це війна, на війні отримують поранення не лише люди, а й техніка. Мало того, цей же підрозділ Patriot продовжує виконувати завдання в регіоні", — написав Ігнат.

Військовий зазначив, що того дня ЗРК Patriot вів протиповітряний бій проти групи російських балістичних ракет. І частину вдалось перехопити. За словами Ігната, система Patriot є однією із найпріоритетніших цілей для ворога, адже лише завдяки цьому американському ЗРК Україна тримає на певній дистанції російську авіацію. 

"Технології на війні стрімко розвиваються, їх КАБи стали летіти далі, вони зробили висновки, коли втратили з десяток літаків під час своїх попередніх зухвалих атак. І тепер полювати за російськими "сушками" значно складніше. Ворог змінює тактику застосування, використовує усі доступні методи ведення розвідки — від супутників і розвідувальних БпЛА до наземної агентури, противник не економить "Іскандерів", маючи інформацію про потенційне перебування Patriot в тому чи іншому районі", — йдеться у повідомленні Ігната.

Він також акцентував важливості зборів на макети, про їх важливість і необхідність в цих умовах ведення війни. 

"Ворог часто цілить по макетах, але інколи, на жаль, це — реальна техніка", — резюмував Юрій Ігнат.

Нагадаємо, на початку жовтня стало відомо, що Україна отримала від Румунії зенітно-ракетний комплекс Patriot, надання якого раніше схвалили в Бухаресті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.10.2024 19:55